2011-2012

Käes on augustikuu.

Järgnevad plaanid on sellised:

15. augustil algab SUUR KOLIMINE vana mööbliga uude majja!

23. august – enamus töötajaid on kolimise õnnelikult lõpetanud.

Kooli käivad uudistamas külalised lähedalt ja kaugelt (nt.Ida-ja Lääne-Virumaa sotsiaaltöötajad, õppenõustamiskeskuste esindajad üle Eesti jne.)  Seega – sigin-sagin!

Kooli kodulehel ilmub direktori teade:

Tervitused algavaks kooliaastaks!Suvi on otsa saamas ja ilmade tujukus on kindel märk sellest. Aga oli ju hulk sooje ilmu ja loodetavasti on kõik ilusasti puhanud.Selle kooliaasta suursündmuseks on alustamine uues koolimajas –  majas, mis peaks rahuldama enam-vähem kõiki meie õpilaste vajadusi. Tõsi, mööbli hanke nii suurt kallinemist ei osanud ühegi hinna eelpäringuga eeldada ja sestap peame alustama oma vana mööbliga. Loodetavasti õnnestub tehnika- hange ja me saame II õppeveerandiks selle osa korda. Kuid kindlasti ei sega see rõõmu tundmast uuest majast, mänguväljakutest ja kõigest heast.Niisiis – kohtume 01. septembril kell 9:00 – 10:30 Porkuni uues koolimajas, kuhu paneme oma asjad ja siis läheme vana koolimaja õue, et kell 11:00 jätta hüvasti vanade hoonetega. Edasisi tegevusi esimesel koolipäeval vaata palun päevakava altOlles kaalunud mitmeti asjaolu, et 2011/2012.a. õppeaasta viimane koolipäev peaks kalendri järgi olema teisipäeval, 05. juunil, otsustas kooli juhtkond teha koolipäevad 03. ja 04. septembril ning 30. aprill 2012.a viia üle laupäevale, 02. juunile. Seega toimub kooli lõpupidu laupäeval, 02. juunil. Esimene koolinädal on küll pikavõitu, aga selle eest jääb ära mitu asjatult sõidu peale kulutatud päeva ja loodetavasti on laupäev ka lapsevanematele lõpupeoks sobiv.

 10.- 11. septembril saavad mõned lapsed sõita Lätti, Valmierasse, kus toimuvad igaaastased võistlused „Me suudame”. Lätti sõitvate laste vanematega lepitakse kokku eraldi.

 Neile vanematele, kes veel kahtlevad oma erivajadusega lapse meie või mõnda teise erivajadustega laste kooli panekul, võin mitmete välisriikide koolide külastuse kogemusel kinnitada – enamuses riikides on jõutud veendumusele, et parimad tulemused erivajadusega lapse võimete leidmisel ja väljaarendamisel on ikkagi erivajadustega laste kool. Väikeses klassis leiab õpetaja-kasvataja kindlasti üles lapse tugevad küljed ja arendab neid, sest iga laps on eriline. Samas  võimaldab ühtlane klassi tase ja võimeid arvestav õppekava saada igal lapsel eduelamust. Peaaegu olematu on erivajadusest lähtuv kiusamine, mis paraku tavakoolis on üldlevinud, kuigi seda ei tehta õpetaja juuresolekul ja laps ei julge sellest tihti kodus rääkidagi. Igatahes avatakse Inglismaal, kus käisin erivajadustega laste õpetamisega tutvumas 2010.a. sügisel, taas erivajadustega laste koole, sest pole leitud ühtegi paremust nn integreeritud õpetamisel, küll aga rida negatiivseid tagajärgi.

Toredat kooliaasta algust kõigile!

Ja ongi kooliaasta Porkuni uues koolihoones hoo sisse saanud…

20.-21.september

Õpilased tähistasid leivapäeva leivateoga. Kõik klassid küpsetasid ühe leiva. Leivad olid  erimaitselised: seemne-, küüslaugu-, singi- ja sibula- ning rosina-, pähkli- ja aprikoosileib.

Leiba valmistati kahel päeval. Ühel päeval segati juuretis – rukkijahu ja vesi, mis jäi ööpäevaks rätiku alla käärima. Järgmise päeva hommikul lisati juurde rukkijahu ja maitseained koos leivatäidisega. Tainas pandi vormi kerkima. Paari tunni pärast olid leivad valmis ahju minema. Lõunaks oli terve kool täis mõnusat rukkileiva lõhna. Soe leib ja külm piim maitsesid hästi.

Oma tehtud, hästi tehtud!

22. septembril anti start Porkuni sügisesele jooksukrossile. Võistlusrada lookles koolimaja lähedal asuvas metsatukas. Krossil osalesid kõik õpilased, igaüks vastavalt oma võimetele kas joostes või kõndides. Kõik osalejad teenisid diplomi ja said ka suud magusaks!

Jooksukross Kiigemetsas

EO Eesti Ühenduse selle õppeaasta esimene võistlus oli jooksukross. Võistlus toimus neljapäeval, 29. septembril Kiigemetsa koolis.
Seekord pidime korraldama koolis eelvõistluse 500m jooksus. Tulemuste järgi määrati Kiigemetsa Koolis võistlejad 10-ne liikmelistesse gruppidessse ehk divisjonidesse. Divisjonidesse määramisel arvestati eelvõistluste aegu, vanus arvesse ei läinud. Meie õpilased parandasid küll põhivõistlusel 500m läbimise aegu, kuid kahjuks ikkagi jäime teistele alla. Meie parimana lõpetas Geter, kes sai neljanda koha.
EO Eesti Ühenduse deviis ütleb „Las ma võidan ja kui ma ka ei võida, olen andnud endast parima.” Olen kindel, et kõik meie jooksjad andsid endast PARIMA.

5. oktoobril tähistasime õpetajate päeva piduliku kontserdiga väikeses saalis. Kontserdile järgnesid sportlikud mängud ja loodusteemaliste teadmiste kontroll, line-tantsu tund ning viktoriin. Üritus lõppes ühise piduliku lõunasöögiga, millele järgnes kohvilaud töötajatele. Samal ajal olid „asenduskasvatajad” rühmades ning said neile usaldatud ülesandega hästi hakkama. Oli kena päev nii suurtele kui väikestele.

KUNSTILINE  ESMASPÄEV  PORKUNI  KOOLIS

17. oktoobril 2011.a. said Porkuni Kooli uues kunstiklassis peaaegu kõigist lastest väikesed kunstnikud. Nii nagu kahel eelmiselgi aastal, oli meie lastele külla tulnud portselanimaali õpetaja Liisel Lepik. Eelnevatel aastatel oli lastel võimalus kunstiliselt kujundada tass ja taldrik. Sel aastal asusid väikesed kunstnikud kaunistama kaussi. Usinamatel oli  töökavand paberil või omas peas varem valmis tehtud.

Algul oli raske otsustada, kas kauni kunstiteose maalimiseks võiks kasutada pintslit või hoopis pisikest poroloonist „seenekest“. Need, kes valisid viimase, tegid tupsutamise tehnikas lillekesi, täppe ja veel muudki põnevat. Kuigi „seenekesed“ olid kõigil ühesugused, tulid kausse kujundavad kaunistused kõigil eripalgelised. Pintsliga maalinud laste pildid kaussidel olid samuti hästi toredad. Omaette emotsiooni andsid erksad värvid ja nende kokkusobitamine.

Väga hea juhendaja Liiseli nõuandeid järgides ja põnevate maalimistehnikate abil tulid laste kausid tõesti imeilusad. Juhendaja Liisel kirjutas iga kausi alla autori nime ning aastaarvu. Kuna meie kooli lapsed on enamasti siirad ja vahetud suhtlejad, siis saavutasid nad Liiseliga väga hea kontakti.

Selle kauneid kunste sisaldanud toreda päeva eest tänab Porkuni Kooli pere meie suuri sõpru DHL-ist, eriti Mati Kärti ja Maris Männi’t. Oleme väga tänulikud DHL Eesti juhtkonnale ja töötajatele, kes on avanud oma südamed ja ulatanud abikäe meie kooli lastele. Olete Porkuni Koolis alati oodatud külalised. Täname Teid toreda päeva eest!

Tänuteksti pani kokku Porkuni Kooli laste nimel Tuuli Lindre

Ekskursioon Olustvere mõisa

Teise aasta jätkuõppe noored veetsid hingedepäeva imelises Olustvere mõisas.

Olustvere mõis paistab silma oma esindusliku arhitektuuri, liigirikka pargi ja väga hästi säilinud tervikliku mõisakompleksiga. Endistes mõisa kõrvalhoonetes asuvad Kojad. Majad on renoveeritud ja kohandatud erinevateks töötubadeks ja näituste väljapanekuteks. Meil oli võimalik osa saada pea kõikide kodade tegevustes.

14.november 2011

Praegu käivad Porkuni Kooli staadionil rekonstrueerimisega seotud ehitustööd.

Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond rahastab prioriteetse suuna “Hariduse infrastruktuuri arendamine” meetme “Hariduslike erivajadustega õpilaste õppekeskkonna kaasajastamise” projekte ja sealt saadi ka raha staadioni rekonstrueerimiseks.

Hankelepingu maksumus on 157 967 eurot (ilma käibemaksuta). Ehitamiseks sõlmiti töövõtuleping firmaga Ram­stam OÜ 18. juulil ja ehitus algas augustis.

Staadioni rekonstrueerimistööd on põhjalikud. Rekonstrueeriti piirdeaed, 110 meetri pikkune jooksusirge ja 250-meetrine kahe rajaga jooksuring, millele pandi peale tartaankate. Uue näo saavad kuulitõuke- ja kettaheitering koos ohutuspiiretega ning palli- ja odaviske hoovõturada. Rekonstrueeritakse korvpalli-, võrkpalli- ja tenniseväljak, rajatakse rannavolleplats ja uus kaugushüppekastUuendatakse jalgpalliväljaku murukate. Kuivkäimla rekonstrueeritakse WC-ks, staadionimajake varustatakse kanalisatsiooni ja elektrisüsteemiga. Tehakse staadioni juurdepääsurajad, mis sobivad ratastoolidele. Väljakuäärsetele istepinkidele pannakse uued puitkatted.

Uuenenud staadionil saavad kooli õpilased head ja tänapäevased harjutamis- ja sportimisvõimalused. 250meetrisel staadioniringil hakkavad võistlema ka ratastoolilapsed. Lastel on võimalik hüpata kaugust, tõugata kuuli ja heita ketast, õues mängida korv- ja võrkpalli, tennist ning rannavõrkpalli. Rekonstrueeritakse ka staadionimaja. Kui staadion lõplikult valmib, siis toimuvad seal 2012. aasta kevadel EO Eesti Ühenduse suvemängud, mis on mõeldud intellektipuuetega õpilastele üle Eesti.

Staadioni rekonstrueerimistööde lõpetamise tähtaeg oli 29. oktoober aga sagedased vihmasajud segasid tööde tegemist, mis omakorda tingisid lepingu pikendamise.

Loodame, et ehitustööd peagi lõppevad.  Siis saame lisaks oma uuele koolimajale ka täiesti uuenenud staadioni, millel on palju mitmekesisemad sportimisvõimalused.

Mardi– ja kadritrall!

Kasvatajad võtsid vaevaks seekord korraldada mardi-ja kadritrall korraga.

Kui mardid olid ära läinud, tulid paari nädala pärast kadrid. Kui mart oli üle põllu, siis kadri üle karja. Mart andis hoogu viljakasvule, kadri aga sigivust karjale. Rahvakalendris on 10. nov. mardipäev ja 25. nov. kadripäev.

Meiegi püüame oma koolis mitte unustada vanu kombeid ja traditsioone. Neljapäeva pärastlõunal kogunes koolipere aatriumisse mardi- ja kadritrallile. Kõigil olid seljas kostüümid, kellel valged, kellel mustad. Mõistatati mõistatusi, lauldi mardi ja kadrilaule, tantsiti laaberjanti ja mängiti ringmänge. Külakostiks anti santidele porgandeid, kaalikaid ja kõrvitsat.

Koos hüüdsime santidele – tulge aga järgmisel aastal jälle!

Suured tänud kõikidele kasvatajatele ja abidele. Erilised tänud õp. Üllele, kes õpetas lastele selgeks toredad laulud!

LIIKUDA  ON  LAHE!

Neljapäeval ,17.novembril toimus koolis õpetaja Evelyni eestvedamisel  liikumisaktiivsuse päev. Külas olid ka lapsed Rakvere Lille Koolist. Üritus toimus kooli võimlas, kus lapsi ootasid kaksteist põnevat tegevustpakkuvat punkti. Kõik grupid käisid igas punktis ja lapsed kogusid templeid oma lehekesele. Kui kaksteist punkti olid edukalt läbitud, ootas ees šokolaaditahvel ja väike üllatus. Aitäh Evelynile ja tema abilistele!

Külas rahvatantsijad Väike-Maarja Gümnaasiumist

24. novembril, kadripäeva eelõhtul, oodati Porkuni Kooli Väike-Maarja Gümnaasiumi noorte c- rahvatantsurühma „Tarapita“. Juhendaja Egne Liivalaid koos noorte tantsijatega „jutustas“ tantsu kaudu kadripäeva kombestikku. Porkuni koolilapsed said mõistatada mõistatatusi, laulda kaasa regilaulule ning tantsida koos ühises ringis noorte juhendajatega. Tantsukava vaheldusrikkus lõi toredaid hetki vaatajate-kuulajate energilise kaasaelamisena ja ka vaikse tähelepanelikkusena.

Aitäh tantsijatele ja juhendajale. Uute kohtumisteni!

Aartika jõulumaa

Homme on esimene advent, millega algab jõuluootus. Koos sellega avatakse

mitmel pool jõulumaad, kus saab kohtuda jõuluvanaga, meisterdada ja maiustada.

Kulina lähedal Aartika puhkekeskuses on jõulumaa juba valmis ning esimesed lapsedki jõuluvanaga kokku saanud. Ametlikult avatakse jõulumaa küll sel pühapäeval, kuid juba üleeile osalesid jõuluprogrammis Tapa Maria lastekeskuse, Porkuni kooli, Imastu koolkodu ja Rakvere Lille kooli kasvandikud.

“Kahjuks ei jõudnud hobune sel kor­ral kohale ja sõit jäi ära, aga pühapäeval on hobune olemas ning kui lund ei ole, saab sõita vankriga,” rääkis Aartika puhkekeskuse müügijuht Egert Eenmaa.

Küll sai ligi 250 last uudistada jõululaudas põhjapõtru, kitsi-lambaid, jäneseid ja jaanalinde, koos Jõulumammaga meisterda õnnemedaljoni, käia sepa juures

õnnemünti tagumas, vaadata, mida mölder veskis teeb, Metsamammaga juttu ajada, olla külaline Jõuluvana pidulauas ning võtta vastu esimene jõulukink.

Avaürituse näol oli tegemist heatege­vusliku ettevõtmisega, mida toetasid AS Maag Lihatööstus, Kommipomm, MK Reisid, AS Hallik, Viru Õlu ja Berber Kartulid. …

Ka meie lapsed said sellest kõigest osa.

Tänud korraldajatele!

Sport!

Eelviimasel novembripäeval osaleti Tallinnas toimuval kergejõustiku mitmevõistlusel. Noorematel  läks  arvesse 60 m  jooksu -, kaugushüppe  – ja  200 m  jooksu  tulemused. Vanematel  sportlastel  oli  neile  aladele  lisaks  veel  kõrgushüpe, kuulitõuge  ja  200 m  asemel  pidid  jooksma  400  m. Kuna  tegemist  oli  mitmevõistlusega, siis  auhinnati  iga  vanuseklassi  kuute  paremat. Auhinnaks oli  diplom ja karikas. Kahjuks saime  sportlikust  päevast  vähe  pilte teha,  muude  tegevuste  kõrvalt  ei  jäänud  selleks  lihsalt  aega.

Koju  sõitsime  nelja  auhinnalise  kohaga: Geter  I, Õnnela ja  Jaana IV, Kaie VI.

Jõuluvana TOMMY SVANBORG

8. detsembril 2011.a. käis Porkuni Koolis külas kõigi laste poolt kauaoodatud ja armastatud jõuluvana koos abilistega Rootsist . Rootsi jõuluvanale oli see juba XV kord (!!!) meie kooli lastele kingitusi tuua. Samas oli tal aga põnev näha esmakordselt meie uut ja ilusat koolihoonet. Lapsed olid eelnevalt mitu kuud usinalt oma kasvatajate-õpetajate abil õppinud laule ning tantse. Kui kõik lapsed olid jõuluvanale esinenud, siis asuti kinke jagama. Ootusärevust ja rõõmu oli terve saal täis. Pärast kingituste jagamist oli lastel tore võimalus jõuluvana ja tema abilistega tantsida ning neid tänutäheks kallistada.   Hüvastijätu järel hakkasid lapsed kindlasti südames igatsema juba järgmisi jõule, et näha jälle onu Tommyt…

Kolmapäeval 14. detsembril said meie koolis kokku Lääne-Virumaa logopeedid.

Meie esimene jõululaat!

Neljapäeval 15. detsembril oli Porkuni koolimaja saginat täis – askeldasid päkapikumütsides müüjad, kõndisid uudistajad ja kauplesid ostjad. Toimus esimene Porkuni Kooli jõululaat. Oma käsitööga olid kauplema tulnud lisaks Porkuni Kooli perele vahvad laadalised Mihkli ja Lille Koolist. Osta sai jõuluehteid,-kaarte, mänge, kinkekotte, piparkooke, ehteid ja palju muudki tarvilikku. Ka puidust tarbeesemed olid ostjate seas populaarsed. Lusti ja rõõmu pakkusid kontserdil Porkuni Kooli lapsed.

Laadalised said meisterdada ingleid ja jõuluehteid, laulda jõululaule. Kel tühi kõht näpistama hakkas sai keha kinnitada kooli töötajate isevalmistatud küpsetisi maitstes või kooli kohvikust suupärast ostes. Kohviku pidajateks olid Porkuni Kooli noored, kes juba sügisest toimetavad kohvikus õpilasfirmana. Kohviku kaupade tõelisteks „müügihittideks” olid jõululeib, verivorst, marineeritud kõrvits, hapukapsas ja sült. Noortele oli abikäe ulatanud õpetaja Reet, kes oli maitsva koduse süldi ja verivorsti ise valmistanud. Aitäh talle!

Üllatust pakkus heategevuslik õnneloos nii lastele, kui täiskasvanutele. Paljude laste silmad särasid armast kaisulooma endale saades. Täiskasvanute õnneloosi toetasid nii eraisikud, kui paljud Lääne-Virumaa ettevõtted. Tänu teile!

Loodame, et päev pakkus kõigile toreda emotsiooni. Aitäh Mihkli ja Lille Kooli lastele ja nende juhendajatele, korraldajatele ning loomulikult tänud kõigile laadalistele, kelleta ei oleks seda vahvat päeva toimunud.

16. detsembril kell 13.00 toimus korraline õppenõukogu;

päev päädis töötajate jõulupeoga – seekord oma uues koolimajas. Jõuluvanal oli üllatusi kõigile töötajaile.

19. detsembril üllatasid lapsi EKU ja KEKU. Samal päeval kell 14.00 toimus peo peaproov ning õhtupoolikul ka klasside jõulupeod. Tõeliselt kiired ajad!

Koolipere jõulupidu

21. detsembri õhtupoolikul toimus meie koolis järjekordne õpilaste jõulupidu, mis sellel aastal kandis nimetust „Tuhkatriinu ball.“

Aasta oodatuim päev algas kooliperele ühise lõunasöögiga.

Jõulupeol kuulutati välja aasta sõbralikuim neiu ja noormees. NIISIIS – 2011. aasta sõbralikuIm tüdruk koolis on Jaana Roots ning sõbralikumaks  noormeheks valisid õpilased ja kooli töötajad  Raul Krulli. PALJU ÕNNE JAANALE JA RAULILE!

Ja juba siseneski  aatriumisse Jõuluvana. Edasi esinesid toredate jõululauludega kooli noorimad õpilased. Neile oli laulud õpetanud meie muusikaõpetaja Ülle. Oligi aeg etenduseks, kus enamikul jätkuõppe õpilastel oli kanda oma roll. Peaosades särasid Tuhkatriinuna Geter, võõrasemana näitles suurepäraselt Kristel ning samuti olid väga tõetruud õelad tütred Kaie ja Õnnela. Kulleri osas oli Gabriel vahva ning haldjana esines väga meeldivalt Keiju.  Noortele oli kauni valsi selgeks õpetanud kasvataja Ellen. Kogu näidendile andsid võlu imeilusad ballikostüümid.  Ning loomulikult andis ballile tema tõelise hiilguse meie kooli suurepärane aatrium oma kauni sisekujunduse ja avarusega. Pidu lõppes toreda ilutulestikuga.

Võib öelda, et õpilaste ja kasvajate poolt ettevalmistatud pidu oli rõõmus ja meeldejääv.

23. detsembril algab talvine koolivaheaeg…

Vaheajal ei jää koolimaja sugugi vaikseks – 4.jaanuaril tuleb külla Kiigemetsa Kooli personal; 5.jaanuaril toimub nõustamisalane koolitus.

11. jaanuar – Porkuni Kooli 87. sünnipäev

Sünnipäevanädal algas vanaaja barokkmuusika imelise kontserdiga, kus esinejateks olid muusikud Tallinnast. Õigel peopäeval, 11. jaanuaril, pidas koolipere pidu tordi ja sünnipäevalauluga. Pärast direktor Tiit Leemetsa tervituskõnet süütasid kooli sõbralikumad lapsed Raul ja Jaana tordil küünlad. Kui sünnipäevalaul lauldud, lõikas direktor tordi lahti ja maiustamine võis alata!Nii tore kool, et lumememmedki tahaksid siin õppida …

Sõpruskohtumine saalihokis

Väga tuisusel talvepäeval sõideti Kiigemetsa Kooli saalihokit mängima.Toimus sõpruskohtumine Porkuni, Kiigemetsa ja Maarja Kooli õpilaste vahel.

Esimeses mängus oli meie vastaseks Maarja Kooli võistkond. Mei  õnnestus neid võit  seisuga 4-1. Teises mängus kohtusime Kiigemetsa Kooli võistkonnaga. Olime mängu jooksul korduvalt punkiga ees, kuid lõpuvile kõlades oli seis 3-3. Nii nagu tulemuski näitab oli see väga-väga tasavägine ja põnev mäng.

Kokkuvõttes saavutati tubli II koht. Järgmine kord kohtutakse samade vastastega juba aprillikuus ja siis toimub saalihoki turniir meie koolis.

Esmaspäeval, 30. jaanuaril kuulutatakse Porkuni koolis välja Lääne-Viru Aasta Tegu 2011 võitjad.

PALJU ÕNNE PORKUNI KOOLILE!

“Lääne-Virumaa aasta tegu 2011” – UUE KOOLIMAJA EHITAMINE – II KOHT!

Sõbrapäeva üritus

14. veebruaril tähistati Porkuni koolis järjekordselt sõbrapäeva. Kasvataja Jaak tutvustas sõbrapäeva tähistamise traditsiooni Eestis, jätkuõppe noormehed kinkisid oma südamesõpradele lillekimbud. Edasi esinesid Rakvere Esteetika- ja Tantsukooli neli tütarlast, kelle särtsakad tantsud olid väga kaasahaaravad.

Kasvataja Galina lapsed koos kasvataja Andiga esitasid lõbusa näidendi sõprusest loomade vahel. Lasteaia ja I klassi õpilaste esituses nägime toredaid tantsumänge. Peo lõpetuseks kõlas laul „Kuu“ jätkuõppe tüdrukute ja kasvataja Andi esituses.

Õhtu lõppes disko, mängude ja kommisöömisega. Õpilased jagasid sõpradele isetehtud karate. Kõigi osalejate jaoks oli see päev lõbus ja meeldejääv.

Loodusõppeprogramm Roela käbikuivatis

16.02.12.a. käisid õp.Inga lapsed matkal Roelas. Järgnevalt saad lugeda õpetaja kokkuvõtet toredast päevast.

„Meie matkagrupp koosnes üheteistkümnest lapsest ja kahest täiskasvanust. Kui olime oma kooli bussiga jõudnud Roelasse, siis otsisime üles muuseum-käbikuivati, mille juures kohtusime giidiga. Giid Mare oli väga sõbralik ja rahulik ning ta hakkas lastele kohe meeldima. Esmalt kogusime teadmisi vanade põllutöömasinate muuseumis. Muuseumis tutvustati vanasti talumajapidamises kasutusel olnud põllu- ja metsatööriistu. Lapsed püüdsid ära arvata, milleks vanasti üht või teist masinat kasutati. Mõne põllutööriista kohta olime näinud filmidest aga oli masinaid, millest me midagi veel ei teadnud. Muueumis oli väga põnev.

Seejärel läksime me linnamäele, kus hetkel asusid küll ainult suusarajad ja kaunis talvine loodus. Saime giidilt teada, et Roela linnamägi asub Roela mägedes ja asub Roela mõisast 1,2 km kaugusel kagu suunas. Linnamägi on III- klassi kaitstav loodusmälestis, pinnavormilt kuppelmaastik-tekkelt oos. Roela maastikukaitseala hõlmab eelkõige samanimelist oosi, mis on ühtlasi Eesti pikim oos. Oos algab Mõdrikust, kulgeb mööda põllumaid Roelani. Oos on 19,5 km pikk ja kaetud osaliselt metsaga, aga esineb ka lagedat. Roela aladel on oosile loodud matka- ja suusarajad. Roela oosil matkates saadi teada kuidas oos tekkis ja miks suurem osa sellest on vääriselupaik. Saime teada palju erinevate puude kohta ja ka seda, et Roelas ei tohi vanu maha langenud puid liigutada. Need puud, kui nad just sõiduteele ei ole langenud, jäetakse puutumata ja puutüvede peal, sees ja all toimub looduse loomulik koostoimimine.

Linnamäeks on üks Limmamäe metsas olevatest Roela voortest, mis on lõunast, maa poolt eraldatud valli ja kraaviga. Roela limmamäge tuntakse ka Kalevipoja sängina, oma nime ongi limmamägi saanud endise Roela mõisa ja asula järgi. Roela linnamäge on eri aegadel uurinud arheoloogid akadeemik V.Lõugas, H. Moora ja A. Lavi. Saadud tulemuste põhjal võib öelda, et siin on tegemist ligi tuhande aasta taguse muinaslinnusega. Roela linnamäega seotud muistenditest, millest üks olevat Roela vooremägede all maa alla vajunud terve linn või põrgu, kuhu vanapagan vedanud kokku neid mõisnikke, kes oma teomehi peksuga raskele tööle sundinud.

Linnamäelt võtsime suuna tagasi käbikuivati-muusumi poole. Matkates uurisime kõiki loomade jälgi, mida leidsime. Tutvusime jänese ja metskitse jälgedega. Peatusime linnulaulu kuulamiseks- laulis tihane. Nägime rähnide tehtud tööd puude tüvedel.

Kui jõudsime käbikuivatisse, rääkis giid meile põnevalt sellest, kuidas vanasti käbisid korjati ja mis nendega edasi tehti. Giid näitas meile kuhu vanasti käbid pandi ja saime näha kaloriifer-ahju. Giid kirjeldas töid, mida tuli seemnete saamiseks teha ja siis ütles meie kõigi suureks üllatuseks, et kõigi tööde tegemine lasus vaid ühe inimese õlul. Lapsed täitsid õdusas ruumis kamina soojuses ristsõna, milleks kulusid ära kõik matka jooksul eelnevalt kogutud teadmised. Kõige põnevam oli aga see, et saime teada ühe tähtsa fakti oma kooli lähedal asuva käbikuivati kohta. Selgub, et Porkuni lähistel asuv käbikuivati on ainus hetkel tegutsev käbikuivati kogu Eestis.

Lastele meeldis matk väga ja lapsed said juurde palju uusi teadmisi.“

Eesti Vabariigi 94. aastapäeva aktus

Nii nagu kõikjal, nii ka meie majas tähistati kodumaa sünnipäeva.

Aktus algas traditsiooniliselt lippude sissetoomisega ning seejärel lauldi ühiselt hümni. Pärat Porkuni Kooli lipule pühendatud lipulauset järgnes direktori tervitus ning õpilaste kontsert. Kõlasid isamaale pühendatud laulud ja luuletused ning tantsiti Kaerajaani.

Parimate sportlaste  tunnustamine

Evelyn meenutab:

Veebruarikuu viimasel päeval  käisid kooli sportlased Tartus Athena keskuses, kus  toimus  Eesti  Eriolümpia  Ühenduse  2011. aasta parimate  sportlaste vastuvõtt.

Pärast väikest sissejuhatust  said lapsed  kuulata, kaasa elada  ja  ka  osaleda  ooperitunnis. Oli väga huvitav ja hariv. Seejärel toimusid sõnavõtud, kus kuulati kokkuvõtteid 2011. aastal toimunud võistlustest. Kõik kutsutud sportlased said Eesti Eriolümpia Ühenduselt mälestuseks nimelise karika.

Pärast ametliku osa lõppu ootas kõiki pidulik lõuna Volga restoranis. Oli  mõnus  nautida  maitsvat toitu ja meenutada eelmisel aastal toimunud võistlusi ja tulemusi.

Porkuni Kooli õpetajad ja töötajad avaldavad toetust haridustöötajate streigile. Kolmapäeval, 7. märtsil toimub koolis 1-tunnine toetusstreik. Koolimaja on sel päeval tavapäraselt avatud, laste turvalisus ja toitlustamine on tagatud.

IX suusamaraton

Neljapäeval, 1. märtsil  toimus meie koolis IX suusamaraton. Kahjuks meie tegemisi ilmataat ei  soosinud, üleeelmisel päeval möllanud torm ja tugev lumesadu rikkus rajad ja Tamsalu valla rajamasin ei jõudnud enam uusi teha. Seetõttu toimus maraton ümber uue koolimaja. Mõned õpilased sõitsid ühe ringi, mõni kolm, mõni kõndis, mõni sõitis  ratastoolikelguga. Täpselt nii nagu võimed ja võimalused lubavad. Tähtis polnud võit, vaid osavõtt.

Kehtestati spordikompleksi kasutamise kord.

SPORDIKOMPLEKS KOOS SAUNADE JA BASSEINIGA on soovijatele avatud PÜHAPÄEVITI kella 14:00-16:00- ni.

Kuupilet kooli personalile, kooli pensionäridele ja õpilastele vanuses 7-17.a. maksab 5€.

Kuupilet koolieelikutele 1€.

Kuupilet teistele soovijatele 10 €.

Osavõtt Eriolümpia Eesti ÜhenduseTalimängudest

Taas Evelyni meenutus:

Eriolümpia Eesti Ühenduse Talimängud toimusid 7.- 8. märtsil Otepääl. Enne mängude avamist toimus koos Eesti politseiga tõrvikujooks Otepää kesklinnast suusastaadionile. Esimesel päeval toimusid suusavõistluste eelsõidud. Hotellis saime ujuda, külastada tervisetuba, joonistada, kohtuda politseinikega, tantsida ja vaadata ilutulestikku.

Teisel päeval algasid võistlused hommikul kell 10. Esimesena startisid 500 m sõitjad, seejärel läbiti 1 km ja 3 km distantsid. Kõik võistlesid väga hästi ja seega saime mitmeid medaleid. Viimasena toimusid 4×500 m teatevõistlused. Geter, Daniel, Gabriel  ja Kaie  saavutasid 3. divisjonis suurepärase I koha.

Võistluste lõpetamisel langetasid Eriolümpia lipu Kiigemetsa jaPorkuni Kooli õpilased, kuna nende koolide sportlased esindavad Eesti Vabariiki 2013. aastal  Lõuna-Koreas toimuvatel Taliolümpiamängudel!

Meil käis rekkamees külas

Esmaspäeva õhtupoolikul ootas lapsi õues tore üllatus. Hoovi oli pargitud suur ja uhke veoauto. Naerusuine autojuht – onu Hans tutvustas ja rääkis lastele oma masinast ja tööst. Väga põnev oli kabiin, kuhu mahtus kogu rühm. Küll oli palju nuppe, kange, suur rool. Isegi magada saab, avastasid lapsed. Kui onu Hans auto käivitas, oli kabiin kilkeid täis ja soovijad said sireeni lasta! Lapsed said teada, milline on autojuhi töö, kuidas auto ise sihtkohta teed näitab ja kuidas on kabiinis võimalik suppi keeta.  Oli põnev õhtu, suur tänu onu Hansule!

14. märts – emakeelepäev

Tänane ettelugemispäev algas Viivi Luige luuletusega “Milline on emakeel?” Seejärel tutvustas iga klass oma lemmikraamatut, millest ka väike katkend ette loeti. Tore oli lugemise abil kõigile tuttavat E. Niidu “Rongisõitu” laulda ja ka uuemate raamatutega tutvust teha. Pärast pingelist kuulamist sai iga klass endale kingituseks uue raamatu ning lugemispäeval osaleja šokolaadi.

Aatriumisse sai sisse seatud väike lugemisnurk, kus lapsed saavad reedeni tutvuda veel paljude uuemate ja ka päris vanade raamatutega … Head lugemislusti!

 Vabariiklikul lauluvõistlusel

15. märsil toimus Karksi-Nuia Kultuurikeskuses hariduslike erivajadustega laste ja noorte lauluvõistlus. Meie kooli esindasid Kalevi Pärn, Markus Peterson, Kristiine Põldmaa, Andrei Lukin, Keiju Kilm, Õnnela Kiisküla, Kristel Pahka, Geter Nõmmik, Kaie Naarits ja Gabriel Väli.

Eriauhinna laulu „Jänkude tantsulaul“  eest sai Markus ning pillimängu eest  Gabriel. Oma vanuse rühmas võitis teise koha Andrei lauluga „Vanaema rock“. Hästi laulsid ka taustalauljad Õnnela, Kristel ja Geter.

Väga julgelt esines  Kalevi, kes laulis nii suurele saalile esmakordselt.

Sõit oli pikk, kuid päev oli tore ja lõbus. Buss kajas laulust nii minnes kui tulles.

COMENIUSE PROJEKT „My Life, Your Life, Our Lives“

Projekti eellugu

SA Archimedes andis ühele Porkuni kooli esindajale võimaluse osaleda 1.-5.detsembrini 2010.aastal Belgias, Alden Biesenis toimunud Comeniuse kontaktseminaril. Seminar oli korraldatud erivajadustega laste koolide esindajatele, leidmaks oma koolile sõpruskoole teistest Euroopa riikidest. Eesmärgiks oli Comeniuse koostööprojekti algatamine. Meie kool leidis sõpruskoolid Comeniuse koostööprojektiks 5-st riigist: Rootsist, Poolast, Belgiast, Inglismaalt ja Sloveeniast. Kontaktseminar oli organiseeritud suurepäraselt ja ning Comeniuse koostööprojekti kirjutamine võis alata. Meie projekti nimeks sai „My Life, Your Life, Our Lives“, mis tõlkes tähendab „Minu elu, sinu elu, meie elud“. Põhiraskus projekti kirjutamisel ja osalejate koolide info kokkupanekul langes Rootsi koordinaatorile Ylvale. Projekt sai õigeaegselt esitatud. Seejärel jäi üle vaid oodata, kas saame positiivse vastuse oma projekti läbiviimiseks ning kas kõikide meie projekti sõpruskoolide rahvuslikud agentuurid otsustavad anda rahastuse projektis osalemiseks. Rõõmustav oli, et meie projekt kiideti heaks ja 5 kooli 6-st said rahastuse projektis osalemiseks.

Projektist

Meie Comeniuse koostööprojektis „My Life, Your Life, Our Lives“ 2011-2013 osalevad:

Särskolan i Sollefteå Vallaskolan Rootsist (40 õpilasega kool)

St. Clares Special Needs Secondary School Inglismaalt (100 õpilasega kool)

Specjalny Osrodek Szkolno Wychowawczy Poolast (240 õpilasega kool)

Scholengroep OLV, Campus De Regenboog Belgiast (100 õpilasega kool)

Porkuni Kool– Eestist (82 õpilasega kool)

Projekti sisu

Projekti käigus saavad lapsed tutvuda meie projekti sõpruskoolide laste ja esindajatega. Lapsed saavad tutvustada oma elu – millises koolis nad õpivad ning elavad, milliseid tegevusi tavaliselt teevad, milliseid tähtpäevi pidulikult tähistavad, milliseid spordialasid harrastavad ja milliseid toite söövad. Suurim erinevus on see, et igas meie sõpruskoolis räägitakse erinevat keelt. Valisime projekti ühiseks keeleks inglise keele. Et lastel oleks põnev õppida endale tähtsaid sõnu ka teistes keeltes, siis valmib koostööna lihtne mitmekeelne sõnaraamat.

Projekti jooksul toimunud tegevused     

Esimese projekti koosviibimise korraldas 14.-18. novembrini 2011.a. St Clares Special Needs Secondary School Derbys Inglismaal. Sellel üritusel osales 2 esindajat igast sõpruskoolist. Porkuni koolist osalesid sellel üritusel direktor Tiit Leemets ja koordinaator Tuuli Lindre.

Esimesel koosviibimisel tutvusime kooliga, kuhu olime külla läinud. Igal koolil oli kaasas oma kooli tutvustav esitlus ja pildid, samuti mõningad materjalid ühise kalendri koostamiseks, kus saavad olema erinevate maade koolide lastele olulised tähtpäevad.

Projekti teise koosviibise korraldas 05.-09. märtsil 2012.a. Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy imearmsas Poola linnas Wschowas. Sellel koosviibimisel osales 4 esindajat igast sõpruskoolist. Meie koolist osalesid Urve Karp, Inga Morozova, Kaja Luik ja Tuuli Lindre. Tutvusime põhjalikult kooli ja kooliperega. Projekti kodutöödena pidid valminud olema digitaalsed retseptid sõpruskoolide laste lemmiktoitude valmistamise õpetustega.

Kolmas koosviibimine toimub 23.-27. aprillini 2012.a. Porkuni Koolis. Meie kooli tulevad nii õpetajad kui ka õpilased sõpruskoolidest. Kodutööna peab selleks ajaks valmis olema lihtne mitmekeelse sõnaraamatu pabervariant. Kogu meie kooli pere on kaasa haaratud külaliste vastuvõtu ettevalmistusse. Loodame, et suudame korraldada ka omalt poolt väga heal tasemel vastuvõtu, sarnaselt toredate vastuvõttudega Inglismaa ja Poola koolis.

Projekti koordinaator on Tuuli Lindre.

Külas Rakvere Päästeametis

29. märtsil osalesid Inga ja Tiiu klassi lapsed Päästeameti projektis „Tean tulest. Lapsed komandos õppimas“.  Projekti raames tutvustati  turvalisuse teemat koos praktiliste ülesannetega : tuleteki kasutamine,  kuidas ohutult köögis toimetada, ohtlike olukordade vältimine.   Eriti meeldis lastele ise uurida ja käega erinevaid  päästevahendeid katsuda. Palju põnevust pakkus lastele  päästeautodega tutvumine. Lastel oli huvitav teada saada, et igal päästeautol on oma nimi nt  Barbara, Kärmas Katariina III jne.

Kõik ametid on head!

Imbi klassil oli huvitav nädal. Lapsed tutvusid erinevate elukutsetega ja proovisid ka ise mõnda ametit “pidada”. Lapsed olid juuksurid, tegid massaaži kätele ja hoolitsesid  küünte eest.

Käidi külas meie raamatukoguhoidjal Reedal, kes tutvustas oma tööd. Pärast õppisid lapsed seda, kuidas laenutada raamatut. Oli õpetlik tund.

Sõpruskohtumine spordisaalis

Kolmapäeval 11. aprillil toimus taas kolme kooli vaheline sõpruskohtumine saalihokis. Meenutuseks – eelmine kohtumine toimus jaanuarikuus, Kiigemetsa Koolis ja meie õpilased  saavutasid  II  koha.

Seekord toimusid võistlused Porkunis. Esimeses mängus kohtusid Tartu Maarja Kool ja Kiigemetsa Kool. Mängu võitis Kiigemetsa Kool 9-1. Teises mängus läksid kokku Porkuni Kool ja eelmise mängu kaotaja, Tartu Maarja Kool. Võistlus oli väga pingeline, pealtvaatajatel hääl kaasaelamisest kähe. Mängu lõpuks oli tablool tulemus 1-1. Viimases ehk kolmandas mängus kohtusid meie kooli võistkond ja esimese mängu võitja, Kiigemetsa Kool. Kuigi meie koolil õnnestus see mäng nvõita 3-1, ei olnud see siiski nii kerge, kui tulemusest paistab. Pinge  püsis lõpuni, seda suurem oli rõõm võidu üle.

Pärast lõõgastavat ujumist ja saunade külastust toimus autasustamine. Seekord saavutas Porkuni Kool I koha, II koht kuulus Kiigemetsa Koolile, III koha  karika viis  koju Maarja kool. Autasustamise järel oli mõnus ühiselt süüa kringlit ja vahetada muljeid toredast päevast.

Tänan kõik, kes päeva õnnestumiseks andsid oma panuse.

Bowlingulahing Valgas

Neljapäeval, 19. aprilli hommikul istuti taas bussi  ja ees  ootas  päris  pikk  sõit. Seekord  toimus Eriolümpia  bowlinguvõistlus Valga linnas. Meeleolu oli pisut ärev, kuna  eelnevalt  saadi ainult  ühe  korra  harjutamas  käia. Kuul  on teadupärast  ümmargune, lisame  sinna veel võistlusärevuse ja tulemus ongi ettearvamatu. Endast parima andsid Karmel, Geter, Kristel  ja Aivo. Võistkonna iga liikme tulemus liideti  ja see andis meile tulemuseks I  koha, teises  divisjonis.

Comeniuse projektiga seotud riikide tutvustus

Neljapäeval, 19. aprillil toimus meie koolis järjekordne tore üritus. 23.-27. aprillil on meil Comeniuse projekti raames külalised Rootsist, Belgiast, Poolast ja Ühendkuningriikidest. Anne Mäeots, kes on nimetatud riikides mitmeid kordi reisinud, tutvustas meile nende riikide asukohta, riigipeasid, peamisi vaatamisväärsusi , kuulsamaid inimesi jne. Õpilased pidid kuuldu, nähtu meelde jätma, sest Annel oli ettevalmistatud ka viktoriin, kus kõik õpilased ja kasvatajad said kaasa lüüa. Kõik kleepisid ja kirjutasid rõõmsalt, tubli töö tulemusel valmisid postrid, mille saime uhkelt kõigile näitamiseks seinale panna. Uued teadmised meie külaliste kodumaa kohta on olulised, nii saamegi teada, milline on „My Life, Your Life, Our Lives“.

23.aprill – saabuvadki külalised Suurbritanniast, Poolast, Belgiast ja Rootsist. Rahvusvaheliste mõõtmetega ürituse puhul külastas kooli Virumaa Teataja reporter. Järgnevalt saad lugeda ülevaatlikku kokkuvõtet ajakirjaniku külaskäigust.

ARTIKKEL VIRUMAA TEATAJAS:

SAADA SÕBRALE

Sinu nimi või e-mail:

Sõbra e-mail:

Palun sisestage turvakood:

Mängib video:

Vaata siit kõiki Reporter.ee videosid

foto

http://f5.pmo.ee/f/2012/05/02/1084484t20hcbe2.jpg

http://f1.pmo.ee/f/2012/05/02/1084484t41h96e9.jpg

Veidikese harjutamise järel oli Poola grupil kaerajaan jalgades, neid aitasid mõned Eesti õpilasedki.

Meelis Meilbaum

http://f3.pmo.ee/f/2012/05/02/1084484t40h8e3f.jpg

Porkuni Erivajadustega laste kooli külastasid eelmisel nädalal sõpruskoolide õpilased koos õpetajatega Rootsist, Poolast, Belgiast ja Inglismaalt.

Kolme päeva jooksul tutvusid 27 väliskülalist põhjalikult Porkuni kooli, küla ning ka Rakverega.

Vastastikused külastused on võimalikud tänu Comeniuse projektile. Projekti koordinaator Tuuli Lindre ütles, et kuna kõik õpilased on erivajadustega, ei saa ettevõtmisele suuri hariduslikke eesmärke panna. “Selle projekti käigus on lastel võimalik sõpruskoolidele oma elu tutvustada.”

Porkuni kooli direktor Tiit Leemets lisas, et Comeniuse projekti raames tutvustataksegi oma tegemisi ja kultuuri. Projekt kannab eesti keeles nimetust “Minu elu, sinu elu, meie elu”.

Kui projekti esimese etapi jaoks, mis toimus Inglismaal, koostati lihtne tutvustus koolist, siis teiseks etapiks Poolas pidid valmis olema videod toiduvalmistamisest. Ei Inglismaal ega Poolas Porkuni lapsed ei käinud.

Kolmandaks etapiks Eestis valmis mitmekeelne sõnaraamat, kuhu olid koondatud lapsi huvitavad sõnad viies eri keeles. Tuuli Lindre sõnul võiks paberversiooni kõrval valmida ka digivariant, et saaks kuulata sõnade hääldust.
“No katsu sa poola keeles hääldada, kui sõnas on viis kaas­häälikut järjest. Nad ise ütlevad ka, et neil on snake-language (ussi keel – toim.), et susiseb,” kirjeldas direktor Tiit Leemets võõrkeele keerukust.

Inglased on vastava töö juba ära teinud ning veebi vahendusel saavad õpilased ingliskeelsete sõnade hääldust kuulata.

Porkuni kooli õpilased ootasid väliskülalisi väga ning tegid usinalt ettevalmistusi. Nii koostati eri riikide tutvustusi ning meisterdati Eesti-teemalisi kingitusi, näiteks sinimustvalgeid käepaelu. “See avardas kindlasti nende silmaringi.

Enne oli võib-olla paljudel lastel arvamine, et ongi ainult Eestimaa, et on Porkuni ja siin see kool, kus nad käivad. Ja siis on Eestis veel see koht, kus ta elab ja kuhu ta igal reedel sõidab. Aga nüüd oli neil põnev saada uusi teadmisi teistest riikidest,” rääkis Lindre.

Ühel päeval osalesid lapsed töötubades. Kokanduse töötoas valmistati kaeraküpsiseid, mille küpsetamisest oli varem valminud ka video. Tööõpetuse klassis meisterdati puidust tulpe ning kolmandas töötoas õpiti kaerajaani tantsima.

“Mulle hakkas siin kohe esimesel õhtul nii väga meeldima, et võiksingi siia jääda. Õpetajad võiksid mõne siinse lapse minu asemel endaga tagasi viia,” oli Rootsist pärit Johan Porkuni koolist vaimustatud.

Pea ühest suust kostsid ka Poola õpilased Ola ja Jan, et kõige rohkem meeldib neile kool, sest hoone on ilus, suur ja selles on ujumisbassein.

Projekti lõpuks valmib ühine kalender, mida koostatakse pideva protsessina igal kohtumisel.

“Sinna kantakse sisse kõigi viie riigi pühad, tähtpäevad ja nende seletused,” kirjeldas Tuuli Lindre, kelle sõnul valmib kalendrist nii paber- kui digiversioon, mida saavad lapsed ka pärast projekti lõppu kasutada, et sõprussidemeid hoida.

Järgmine kohtumine, kuhu lähevad ka Porkuni kooli õpilased, peaks toimuma talve hakul Poolas. Kaasa plaanitakse võtta neli last. Direktor Leemets ei osanud veel öelda, kuidas valik tehakse, aga tema sõnul see lihtne pole

Teeme ära!

Neljapäeva hommikupoolikul, 3. mail toimus meil ülekooliline talgupäev. Talgulisteks olid ka kooli kõige- kõige nooremad.

Direktor Tiit avas talgupäeva tervitades ja algavaks tööks jõudu soovides. Õpetaja Evelyn jaotas klassidele tööplatsid ning majandusjuhataja Kai andis lastele kindaid ja töövahendeid. Töö võis alata!

Ja suur töö saigi tehtud! Aitäh kõigile tublidele talgulistele!

Euroopapäeval, 9. mail käis JÕ-II kursus õp. Virge Vilibergi eestvedamisel läbi selle ajaloolise tee, kuidas Eesti “Euroopasse jõudis”. Selleks sõideti Eestimaa südamesse – Paidesse.

Paide vallimäe vallitorni on rajatud äärmiselt põnev Ajakeskus Wittenstein.

Ajakeskuses rännates saadi ajamasina (lifti) abil ülevaate Eesti ajaloost, alustades maa-alusest muinasajast, liikudes läbi orduaja, kuningate aja, tsaariaja, Eesti aja ning okupatsioonide aja. Vallitorni kahel kõrgemal korrusel tutvuti Eesti taasiseseisvumise ning euroajaga. Tänu toredale giidile Tõnule saadi väga palju targemaks! Oli väga põnev päev ja soovitame teistelegi: minge ajakeskusesse rändama! Ja kindlasti jalutage ka Vallimäel…

Esimene Porkuni Kooli vilistlaste kokkutulek

10. mai oli Porkuni Kooli perele väga oluline – toimus esimene toimetuleku vilistlaste kokkutulek. Seda päeva ootasid kaua nii praegused kui ka endised õpilased. Jällenägemisrõõm oli suur. Erinevatest sündmustest sai osa võtta läbi terve päeva: spordivõistlused, kontsert, klassijuhatajatund, tants. Päeva jäävad meenutama kooli aeda istutatud puu ja meeleolukad fotod. Aitäh Teile vilistlased, et oma kooli kalliks peate! Tänud Teile vanemad, kes Te oma lapsi alati toetate! Kohtumiseni uuel kokkutulekul!

Line-dance pidu Porkuni Koolis

Kolmapäeval, 23. mail toimus koolis line-dance aastalõpuüritus. Ellen on meile  igal kolmapäeval toredaid tantse õpetanud, nüüd saadi neid kooliperele esitada. Tublimad tantsijad olid Gabriel, Geter, Keiju, Kaie, Õnnela, Aleksandra, Daniel, Andrei, Karmel, Jaana, Kristel, Anastasia, Ken, Carmen, Andi. Peo lõpus jagas Ellen lastele diplomeid ja pakkus kommi. Lapsed tänasid Ellenit nähtud vaeva eest lillekimbu ja kingitusega.

Ellen ütles küll, et ta õpetas meile tantsusamme viimast aastat, aga küllap tal tantsukingad kapis ka järgmisel õppeaastal kibelema hakkavad ja ta tantsib meiega jälle. Aitäh Sulle Ellen!

EEO suvemängud Rakvere staadionil

24. mail toimusid Eriolümpia Suvemängud Rakvere staadionil. Võistlusi aitas korraldada ja läbiviia Porkuni Kool.

Üle-eesti  oli kohale tunud 20 kooli/astust 175 sportlasega. Esimeseks katsumuseks oli  pendelteatejooks, seejärel  60 m ja  400 m jooks, kaugushüpe ja kuulitõuge  või  pallivise. Meie kümnest võistlejast saavutasid medalikohad Gabriel, Kristjan, Aleksandra, Daniel  ja  Maarek. Palju oli võistlusalasid, kus jäime napilt medalist  ilma, tulime kas neljandaks  või viiendaks. Tublid olid kõik võistlejad. Võistluslade vaheajal sai oma oskusi proovile  pannajalgpalli testides. Seal said osaleda ka pealtvaatajad ja kaasaelajad meie koolist. Jalgpalli  eripreemia  pälvis  Maarja.

Kogu võistluspäeva elasid sportlaste tegemistele kaasa kaks toredat maskotti Lõvi Leo ja Nublu, kelle ergutamised ja kallistamised andsid sportlastele jaksu pingutada.

Tänan kõiki abilisi ja toetajaid, kes andsid oma panuse kogu päeva õnnestumisele.

Kevadpidu

Ja juba ongi üks õppeaasta uues koolimajas otsa saanud …

Oma kevadpeole ootasime külalisi laupäeval, 2. juunil. Kontsert oli pühendatud kevadele ja suure suve ootusele. Publik sai kaasa elada lõbusatele lauludele, kuulata erinevaid pillilugusid, näha võimlemiskavasid ning hoogsaid tantsusamme. Päeva toredale kordaminekule aitasid kaasa rikkaliku suupistevalikuga kohvik “Järve” ning aktiivsete osavõtjatega tegutsev oksjon. Vaatamata tujutsevale ilmale olid kõik rõõmsad ja õnnelikud algava suvepuhkuse üle.

2011/2012 õa lõpetamine

Tänavu kõlas viimane koolikell TT-kooli VI lennu kuuele tublile noorele.

Põhikooli lõputunnistuse said Geter Nõmmik, Kristiine Treimann, Diana Pavlova, Deisy Udumets, Anti Meidla ja Martin Brõtki.

Aktusel tänas direktor veel tublisid õpilasi ja lapsevanemaid, kes on Porkuni Koolile rõõmu valmistanud. Traditsiooniliselt kuulutati välja ka aasta õpetaja, kasvataja ja pedagoogi abi, kelledeks tänavu on Tiiu Tammiksaar, Jaak Vikk ja Merlin Kiviberg.

Kooliaasta lõpetuseks saad meenutada õppealajuhataja koostatud õppeaasta kokkuvõtet lugedes!

Heaks kiidetud Porkuni Kooli ÕN protokoll nr 7

06.06.2012

HEAD VAHEAEGA!